Basisopleiding voetreflexologie september 2024

Over dit evenement

Categorie
Basisopleiding voetreflexologie
Organisator
Administratie
Datum en tijd
14 sep. 2024 09:00 - 09:00
Locatie
Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet

Ben je geïnteresseerd in het welzijn van anderen? Zou je graag meer willen weten over de samenwerking tussen lichaam en geest, hoe je via de voeten de gezondheid van iemand kunt bevorderen? Dan is onze opleiding voor voetreflexoloog van de Bond van Europese Reflexologen (BER) iets voor jou!

Voetreflexologie is een behandelmethode waarbij reflexpunten op de voet worden behandeld. Deze punten corresponderen met organen, klieren en weefsels in het lichaam. Door het geven van impulsen op deze reflexpunten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit kan o.a. ontspanning geven van lichaam en geest en tevens zorgen voor meer energie.

De BER biedt als enige beroepsvereniging sinds 1984 in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Tijdens de opleiding leer je niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld.

- thematiek van ziekte;

- een eerste kennismaking met medische basiskennis;

- chronische ziekten;

- aandacht voor de cliënt;

- therapeutische vorming;

- handreikingen voor de praktijk.

Gedurende elf maanden beginnen we met een "tweedaagse" (= opleidingsdagen 1 & 2). Deze dagen eindigen om 17.00 uur, dus daarna kun je naar huis. Woon je ver weg, dan kun je eventueel bij Mennnorode een hotelkamer boeken of een plek reserveren op hun camping. Vervolgens zijn er nog vier opleidingsdagen (OD) en een examendag. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen. Dit houdt in dat je aan 20 mensen p.p. vier behandelingen gaat geven, in negen maanden tijd.

Daarnaast dien je vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Alle informatie ontvang je tijdens de eerste opleidingsdag van het startweekend. Je staat tijdens jouw opleiding niet alleen: het docententeam is telefonisch en via de mail bereikbaar.

Het is mogelijk om, i.v.m. omstandigheden, langer over de opleiding te doen.

De opleidingskosten bedragen € 1450,-  

De BER biedt de mogelijkheid om in drie termijnen te betalen. Lesmateriaal, examenkosten, koffie, thee en lunch tijdens opleidingsdagen zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor de vier verplichte behandelingen bij een beroepslid van de BER zijn niet inbegrepen.

Heb je de workshop voetreflexologie gevolgd bij één van onze workshopleiders en wil je daarna de opleiding tot voetreflexoloog gaan doen dan krijg je een reductie van 10% op de opleidingskosten. De opleidingskosten bedragen dan € 1305,-

De opleiding wordt gegeven in Hotel en Congrescentrum Mennorode te Elspeet.

De data van de opleiding September 2024

Opleidingsdag 1:    Zaterdag 14 september

Opleidingsdag 2:    Zondag 15 september

Opleidingsdag 3:    Zaterdag 5 oktober

Opleidingsdag 4:    Zondag 8 december

Opleidingsdag 5:    Zondag 9 februari 2025

April:  afronden van de verslagen                              

Opleidingsdag 6:    Zaterdag 12 april 2025

Examen              :    Zaterdag 14 juni 2025

Heb je vragen over de opleiding? Neem gerust contact op met de administratie@ber-voetreflexologie.com of info@ber-voetreflexologie.com.        De BER telefoon (06 - 22 44 69 60) is iedere maandagmorgen tussen 9.00 uur en 12.00 uur bereikbaar. Buiten deze uren kun je de voicemail inspreken voor een terugbelverzoek, waarna je wordt teruggebeld.

Opleidingslocatie:

- > Hotel en Congrescentrum Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet