Basisopleiding


Wilt u werken vanuit het hart en voetreflexologie inzetten om bij te dragen aan het welzijn van anderen? De voetreflexologie opleiding van de BER biedt u alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan. 

De BER biedt als enige beroepsvereniging in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Iedereen van 18 jaar en ouder kan deelnemen en een vooropleiding is niet nodig. Tijdens de opleiding leert u niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld.

  • thematiek van ziekte;
  • medische basiskennis;
  • twee behandeltechnieken. Deze zijn onder andere in te zetten bij ADHD, autisme, hooggevoeligheid, (moeilijke) zwangerschap, geamputeerde voeten en benen, zeer pijnlijke voeten, diverse vormen van kanker, stress en chronische ziekten;
  • aandacht voor de cliënt;
  • therapeutische vorming;
  • handreikingen voor de praktijk.
  • Holistisch ondernemerschap

De opleiding van de BER bestaat uit 25 ECTS. Gedurende tien maanden zijn er zeven opleidingsdagen: een startweekend, vier opleidingsdagen en een examendag. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen. Daarnaast dient u vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Meer informatie hierover ontvangt u tijdens de eerste opleidingsdag. U staat er overigens niet alleen voor: het docententeam is dagelijks telefonisch bereikbaar.

Kosten

De opleidingskosten bedragen € 945,00. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen. Lesmateriaal, examenkosten, lunch, koffie en thee tijdens opleidingsdagen zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor de vier verplichte behandelingen bij een beroepslid van de BER zijn niet inbegrepen. 

Heeft u vragen over het betalen ineens of in termijnen neem dan contact op met de administratie.


Data januari opleiding 2020

Startweekend 18 & 19 januari 2020

OD3:   zondag 16 februari 2020

OD4:   zaterdag 18 april 2020

OD5:   zondag 28 juni 2020

OD6:  zondag 30 augustus 2020

Examen:   zaterdag 24 oktober 2020
Locatie 

Hotel Mennorode

Apeldoornseweg 185

8075 RJ Elspeet