Basisopleiding

Ben je geïnteresseerd in het welzijn van anderen, wil je je graag meer weten over de samenwerking tussen lichaam en geest, en hoe je via de voeten de gezondheid van iemand kunt bevorderen? Dan is de opleiding tot voetreflexoloog van de Bond van Europese Reflexologen(BER) iets voor jou!

Voetreflexologie is een behandel methode waarbij reflexpunten op de voet behandeld  worden.  Deze punten corresponderen met organen klieren en weefsels in het  lichaam.  Door het geven van impulsen op deze reflexpunten wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam  gestimuleerd. Dit kan o.a. ontspanning geven van lichaam en geest, en tevens zorgen meer energie.

De BER biedt als enige beroepsvereniging sinds 1984 in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Tijdens de opleiding leert u niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld.

-  thematiek van ziekte

-  medische basiskennis

-  chronische ziekten

-  aandacht voor de cliënt

-  therapeutische vorming

-  handreikingen voor de praktijk

Gedurende tien maanden beginnen we met een startweekend, daarna  zijn er zeven opleidingsdagen (OD) en een examendag. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen. Dit houdt in dat u 20 mensen p.p. 4 behandelingen gaat geven, in 8 maanden tijd.

Daarnaast dient u vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Alle informatie ontvangt u tijdens de eerste opleidingsdag. U staat tijdens uw opleiding niet alleen: het docententeam is telefonisch en via de mail bereikbaar.

Indien noodzakelijk is het, in overleg, mogelijk om langer over de opleiding te doen. 

De opleidingskosten bedragen € 945,00. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen. Lesmateriaal, examenkosten, lunch, koffie en thee tijdens cursusdagen zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor de vier verplichte behandelingen bij een beroepslid van de BER zijn niet inbegrepen. 

Heeft u vragen over onze   opleiding of de betaling? Neem dan contact op met de administratie@ber-voetreflexologie.com. Voor informatie kunt u onze website bezoeken: https://www.ber-voetreflexologie.nl/de-ber

Data januariopleiding 2020

Startweekend; 18 & 19 januari 2020

OD3: zondag 16 februari 2020

OD4: zaterdag 18 april 2020

OD5: zondag 28 juni 2020 

OD6: zondag 30 augustus 2020

Examen: zaterdag 24 oktober 2020

Heeft u vragen over de opleiding? U kunt contact opnemen met de administratie@ber-voetreflexologie.com

Locatie van de opleiding: Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet.

Bij een boeking voor een overnachting i.v.m. de opleiding krijgt u een korting aangeboden.

Locatie 

Hotel Mennorode 

Apeldoornseweg 185

8075 RJ Elspeet