Basisopleiding

Ben je geïnteresseerd in het welzijn van anderen? En zou je graag meer willen weten over de samenwerking tussen lichaam en geest, en hoe je via de voeten de gezondheid van iemand kunt bevorderen? Dan is onze opleiding voor voetreflexoloog van de Bond van Europese Reflexologen(BER) iets voor jou!

Voetreflexologie is een behandelmethode waarbij reflexpunten op de voet behandeld worden. Deze punten corresponderen met organen klieren en weefsels in het lichaam. Door het geven van impulsen op deze reflexpunten wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit kan o.a. ontspanning geven van lichaam en geest, en tevens zorgen meer energie.

De BER biedt als enige beroepsvereniging sinds 1984 in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Tijdens de opleiding leer je niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. Hieronder vindt je enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld.

- thematiek van ziekte

- medische basiskennis

- chronische ziekten

- aandacht voor de cliënt

- therapeutische vorming

- handreikingen voor de praktijk

Gedurende deze tien maanden beginnen we met een startweekend, daarna zijn er zeven opleidingsdagen (OD) en een examendag. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen.

Dit houdt in dat je aan 20 mensen p.p. 4 behandelingen gaat geven, in 8 maanden tijd.

Daarnaast dien je vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Alle informatie ontvang je tijdens de eerste opleidingsdag. Je staat tijdens jouw opleiding niet alleen: het docententeam is telefonisch en via de mail bereikbaar.

Indien noodzakelijk is het, in overleg, mogelijk om langer over de opleiding te doen.

De opleidingskosten bedragen € 945,00. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen. Lesmateriaal, examenkosten, lunch, koffie en thee tijdens cursusdagen zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor de vier verplichte behandelingen bij een beroepslid van de BER zijn niet inbegrepen.

Data mei opleiding 2020

Startweekend: 23 & 24 mei 2020

OD 3: zaterdag 27 juni 2020

OD 4: zaterdag 29 augustus 2020

OD 5: zondag 25 oktober 2020

OD 6: zondag 13 december 2020

Examen: zaterdag 13 februari 2021

Heb je vragen over de opleiding? Dan kan je contact opnemen met de administratie@ber-voetreflexologie.com. 

Locatie van de opleiding: Congrescentrum Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet.​

Bij een boeking voor een overnachting i.v.m. de opleiding krijg je een kortingscode aangeboden.