Basisopleiding


Wilt u werken vanuit het hart en voetreflexologie inzetten om bij te dragen aan het welzijn van anderen? De voetreflexologie opleiding van de BER biedt u alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan. 

De BER biedt als enige beroepsvereniging in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Iedereen van 18 jaar en ouder kan deelnemen en een vooropleiding is niet nodig. Tijdens de opleiding leert u niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld.

  • thematiek van ziekte;
  • medische basiskennis;
  • twee behandeltechnieken. Deze zijn onder andere in te zetten bij ADHD, autisme, hooggevoeligheid, (moeilijke) zwangerschap, geamputeerde voeten en benen, zeer pijnlijke voeten, diverse vormen van kanker, stress en chronische ziekten;
  • aandacht voor de cliënt;
  • therapeutische vorming;
  • handreikingen voor de praktijk.
  • Holistisch ondernemerschap

De opleiding van de BER bestaat uit 25 ECTS. Gedurende tien maanden zijn er zeven opleidingsdagen: een startweekend, vier opleidingsdagen en een examendag. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen. Daarnaast dient u vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Meer informatie hierover ontvangt u tijdens de eerste opleidingsdag. U staat er overigens niet alleen voor: het docententeam is dagelijks telefonisch bereikbaar.

Kosten

De opleidingskosten bedragen € 945,00. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen. Lesmateriaal, examenkosten, lunch, koffie en thee tijdens cursusdagen zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor de vier verplichte behandelingen bij een beroepslid van de BER zijn niet inbegrepen. 

Heeft u vragen over het betalen ineens of in termijnen neem dan contact op met de administratie.

De eerstvolgende basis voetreflexologie opleiding begint  op 14 en 15 september  2019

opleidingsdag 3 :    zondag  20 oktober 2019

                       4 :   zaterdag 14 december 2019

                       5 :   zaterdag 15 februari 2020

                       6 :   zondag 19 april 2020

            examen  :   zaterdag 13 juni 2020   


Locatie 

Koetshuis Madoera

Javalaan 24
3742 CP Baarn

www.koetshuismadoera.com

https://goo.gl/maps/egHpM73ziKq926A17