Basisopleiding voetreflexologie mei 2021 (combi jan-mei '21)

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Basisopleiding voetreflexologie
Organisator
Administratie
Datum
29 mei 2021
Locatie
Elspeet en Amstelveen, Dronten of Apeldoorn

Ben je geïnteresseerd in het welzijn van anderen? En zou je graag meer willen weten over de samenwerking tussen lichaam en geest, en hoe je via de voeten de gezondheid van iemand kunt bevorderen? Dan is onze opleiding voor voetreflexoloog van de Bond van Europese Reflexologen (BER) iets voor jou!

Voetreflexologie is een behandelmethode waarbij reflexpunten op de voet worden behandeld. Deze punten corresponderen met organen klieren en weefsels in het lichaam. Door het geven van impulsen op deze reflexpunten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit kan o.a. ontspanning geven aan lichaam en geest, en tevens zorgen meer energie.

De BER biedt als enige beroepsvereniging sinds 1984 in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Tijdens de opleiding leer je niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar er wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld.

- thematiek van ziekte;

- medische basiskennis;

- chronische ziekten;

- aandacht voor de cliënt;

- therapeutische vorming;

- handreikingen voor de praktijk;

Gedurende deze tien maanden beginnen we met een startweekend, daarna zijn er nog vier opleidingsdagen (OD) en een examendag. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen. Dit houdt in dat je aan 20 mensen p.p. vier behandelingen gaat geven, in acht maanden tijd.

Daarnaast dien je vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Alle informatie ontvang je tijdens de eerste opleidingsdag van het startweekend. Je staat tijdens jouw opleiding niet alleen: het docententeam is telefonisch en via de mail bereikbaar.

Het is mogelijk om, i.v.m. omstandigheden, langer over de opleiding te doen.

De opleidingskosten bedragen tijdelijk slechts € 1050,-  (van € 1450,-. voor € 1050,- i.v.m. COVID-19). Deze aanbieding geldt alleen voor de opleiding die op 29 mei 2021 start. De aanbieding is geldig t/m 30 april 2021. 

Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen. Lesmateriaal, examenkosten, lunch, koffie en thee tijdens opleidingsdagen zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor de vier verplichte behandelingen bij een beroepslid van de BER zijn niet inbegrepen.

Data mei-opleiding 2021-2022‚Äč

Opleidingsdag 1 zaterdag  29 mei 2021

Opleidingsdag 2 zondag   30 mei 2021

Opleidingsdag 3 zaterdag  26 juni 2021

Opleidingsdag 4 zondag   29 augustus 2021

Opleidingsdag 5 zaterdag  30 oktober 2021

Opleidingsdag 6 zondag   19 december 2021 

Examen              zaterdag  19 februari 2022

 

Heb je vragen over de opleiding? Neem gerust contact op met de administratie@ber-voetreflexologie.com. 

Locatie van de opleiding: Congrescentrum Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet. 

De Bond van Europese Reflexologen volgt de Covid-19 richtlijnen van het RIVM, ook bij het lesgeven.